| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
KRRPS Kociewiak

|
Wysłany: 08-01-2004, 23:51 Temat postu: Czy Gazetę Kociewską wykupili Niemcy ? |
|
|
Od wyborców otrzymuję sygnały e-meil ,że Gazeta Kociewska została przejęta przez niemiecki koncern prasowy . Czy ktoś wie coś na ten temat ?
Pozdrawiam
Tadeusz Peplinski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
oneman Kociewiak

|
Wysłany: 09-01-2004, 18:55 Temat postu: |
|
|
To chyba jakaś bzdura ...
Dni Gazety Kociewskiej są już policzone . Zostało ich bardzo mało
Ale jak ktoś zatrudnia amatorów którzy ne wiedzą o czym p[isać i piszą o sobie tak jak np "artyneo" to trudno się dziwić że nikt tego nie czyta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzywonos Wpada od czasu do czasu

|
Wysłany: 10-01-2004, 13:28 Temat postu: |
|
|
Tak powstaje FAKT Tadeusza Peplińskiego. Otóż od wyborców otrzymuje on sygnały od wyborców, że Gazeta Kociewska została przejęta przez niemiecki koncern prasowy. Ratuje Pana tylko ten znak zapytania na końcu. Myślałem, że pisze Pan tutaj to co pan wie, a nie że publicznie zapuszcza Pan żurawia, by się dopiero dowiedzieć. Ale i tak pisząc to pytanie (?) sprawia pan, że w świat pójdzie plotka typu: Gazetę Kociewska" kupili Niemcy. A teraz ja zapytam Pana: Czy ma Pan coś przeciwko temu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzeci3 Administrator

|
Wysłany: 10-01-2004, 20:21 Temat postu: |
|
|
Nie kupili... Pozdrówka dla Tadzia i rodziny od Trzeciego3 w N.R. Tadzio, tylko mi teraz hurtem nie wewalaj interpelacji pliz. Niech ta dyskusja się toczy na różne tematy według mojego wyobrażenia świata, ok?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KRRPS Kociewiak

|
Wysłany: 10-01-2004, 20:51 Temat postu: Tadeusz -publikuje Ci treść Meila któy otrzymałem w 07-01-2 |
|
|
Panie Tadeuszu ważna informacja do wykorzystania wydawnictwo wydające Gazetę Kociewską przejęte zostało przez niemieckie wydawnictwo wydające Dziennik Bałtycki. Informacja pochodzi z Sądu Okręgowego. Proszę to sprawdzić.
pozdrawiam
Może jednak sprawdzimy czy polega to na prawdzie ?
Może sie okazać że nowa ,że jedynie Nowa Gazeta Kociewska sponsorowana przez pewne osoby publiczne nie została jeszcze wykupiona przez jakiś zagraniczny koncern prasowy ?[/i] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dryte grupe Deutsch Gość
|
Wysłany: 15-01-2004, 23:15 Temat postu: |
|
|
| Wystarczy zadzwonić 7754505 i się zapytać.Może jak się przedstawisz to Ci odpowiedzą i będziesz miał informację z pierwej ręki a nie z przez siebie tworzonych plotek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 16-01-2004, 12:05 Temat postu: |
|
|
| A olżyńskiego wykupili kosmici od Głucha i Kurkowskiego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marek Olżyński Gość
|
Wysłany: 16-01-2004, 12:34 Temat postu: kosmici z gazety kociewskiej |
|
|
| Mogę robić co mi się podoba w moim portalu. A tak na marginesie gazeta kociewska już bankrutuje i po części przejęła ją prasa bałtycka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16-01-2004, 15:13 Temat postu: |
|
|
Ludzie, kręcicie się wokół własnego zadka. Czy wy nie macie innych tematów, tylko dyskutować na temat co kociewska to a tamto? Jakie to prowincjonalne żeby media ciągle o mediach. Media są od opisywania innych zjawisk, a nie napadania czy opluwania siebie. A już podawanie informacji zupełnie niesprawdzonych świadczy o jakimś skrzywieniu. Na przykład cytuję 1/ - "gazeta kociewska juz bakrutuje". Bzdura - gazeta kociewska nie jest jakąś firmą samą w sobie i jako tytuł nie zbankrutuje, chyba że przydarzy się to jej wydawcy. 2/ "po części przejęła ją prasa bałtycka". I znowu bzdura - skąd gościu o tym wiesz i co to to znaczy "po części"? Trochę logiki człowieku. Zastanów się, jak o czymś tutaj napiszesz. Albo "moge robić co mi się podoba w moim portalu". Otóż dzban też myślał, dopóki wode nosił. Mówiąc bez przenośni - nie możesz, ale jeszcze o tym nie wiesz. Poza tym człowieku jak masz jakiś portal, to co tutaj robisz? Idź i rób tam co chcesz.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarek Administrator

|
Wysłany: 16-01-2004, 17:16 Temat postu: Re: kosmici z gazety kociewskiej |
|
|
"Marek Olżyński"]Mogę robić co mi się podoba w moim portalu.
Portalu?  _________________ pozdrawiam.Mimo wszystko. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 16-01-2004, 17:38 Temat postu: |
|
|
| Krzywonosku wejdz sobie na Platformę Kociewską tam jest chyba ciekawiej i nie ma takiej cenzury jak tu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 17-01-2004, 12:41 Temat postu: |
|
|
Dzięki Gościu za zaproszenie, ale tam jakoś nie mogę niczego wpisać. Poza tym tutaj mi całkiem dobrze. Jeszcze nikt mnie nie wycinał, chociaż co prawda raz jakiś blacharz proponowal mi sklepać nos. Wracając do tematu - GazKoc na pewno nie została kupiona przez wydawców Dziennika Bałtyckiego. Inna sprawa że coraz więcej gazet przechodzi w ręce kapitału obcego albo ten obcy kapital zakłada u nas nowe tytuły. Ostatnio furorę robi FAKT. Przebił na starcie GazWyb i jest zdaje sie nr 1 w dziennikach. Ale trudno mieć pretensję do obcych wydawców, że zakładają tu swoje dzienniki. Jeżeli to zjawisko się komuś nie podoba, to po prostu niech nie kupuje. Jeżeli ludzie kupują ten FAKT stadnie, to znaczy że w pełni akceptują takie właśnie gazety. Nie można winić wydawcy za to co robi odbiorca. Podobnie nie można na przykład winić Amerykanów za to że oglądamy ich filmy albo właścicieli hipermarketów za to że w nich kupujemy. Gazeta jest towarem - mimo wszystko. Ale temat jest chyba do rozwinięcia.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 20-01-2004, 22:54 Temat postu: |
|
|
Jest Nowa Kociewska. Mają problemy ale będzie ok. maja lepszą jakość. tak tzrymać. Słyszałem wiele na temat wydawcó, tyle plotek. No tak ale jeśli komuś się w tym kraju udaje to trzeba go zniszczyć.
Słyszałem o ślubie wydawców. Życzę im wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, obtyście byli szczęśliwi zarówno w zyciu zawodowym jak i osobistym.
Nie przejmujcie się. Róbcie swoje.
Pozdrawiam.
Wasz przyjaciel ze Starostwa Powiatowego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 21-01-2004, 16:10 Temat postu: |
|
|
| Racja ,racja niech żyje Nowa Kociewska i Platforma w końcu coś innego ! Mamy dość już czytania tych wszystkich lukrowanych laurek i przeslodzonych artykułów ,wywiadów i reportaży o miescie (pisanych pod dyktando wiadomych osób) w Kociewiaku i Gazecie Kociewskiej ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21-01-2004, 16:26 Temat postu: |
|
|
Gościu to co tutaj robisz? Idź sobie. A wy administratorzy (jest was trzech?) czemu puszczacie chłamowate wypowiedzi, kiedy zaczyna się jakaś ciekawa dyskusja?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|