| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
krrps_rodzina Wpada od czasu do czasu

|
Wysłany: 02-04-2004, 17:45 Temat postu: 6-04-SCK -Debata o PINB |
|
|
KLUB RADNYCH RADY POWIATU STAROGARDZKIEGO
”RODZINA”
83-200 Starogard Gdański ul.Kościuszki 17
Dom : 83-210 Zblewo ul.Kasztanowa 50 tel. tel/fax (058) 5884297 kom: 505311703
http://peplinskitadeusz.fm.interia.pl e-mail: peplinskitadeusz@poczta.fm e-mail: peplinskitadeusz@.xl.wp.pl
Starogard Gd. dnia 31-03-2004
SN-31-03-2004
Pan
Sławomir Neumann
Starosta Starogardzki
ul.Kościuszki 17
83-200 Starogard Gdański
Zaproszenie
Nawiązując do licznych interwencji i zarzutów wyborców dotyczących działań Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w Starogardzie Gd. Klub Radnych Rady Powiatu Starogardzkiego ”Rodzina ” organizuje w dniu 06-04-2004 (wtorek) o godzinie 17-tej spotkanie z skarżącymi na które Pana Starostę jako osobę odpowiedzialną za nadzór nad Inspekcją Powiatową jaką jest Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego zarówno w swoim imieniu jak i skarżących serdecznie zapraszam . .
Wnoszę również o zobowiązanie podległego Panu pracownika Pana Romana Preising Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Starogardzie Gd. do wzięcia udziału w spotkaniu w celu wyjaśnienia kierowanych wobec niego zarzutów a zatem jego obecność jako strony jest nieodzowna
Wobec wcześniejszego stanowiska zajętego przez Pana Wiesława Brzoskowskiego Przewodniczącego Rady Powiatu (Platforma Obywatelska) ,że Radni z Klubu RRPS ”Rodzina” nie mogą korzystać dla wykonywaniu mandatu radnego z pomieszczeń Starostwa Powiatowego , pomimo oczywistego związku problemu z funkcjonowaniem inspekcji podległej Starostwu, spotkanie zmuszeni jesteśmy zorganizować w sali nr 200 Starogardzkiego Centrum Kultury przy ul.Jana Pawła II nr 3 w Starogardzie Gd.
Z uwagi na powagę a w szczególności konieczność wyjaśnienia zarzutów podnoszonych przez skarżących na działanie Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w Starogardzie Gd. liczę na niezawodne przybycie Pana Starosty .
Za Klub RRPS ”Rodzina”
Tadeusz Pepliński
Przewodniczący Klubu RRPS ”Rodzina”
P/s
Pani Grażyna Rebelka nie przychyliła sie do prośby aby debata odbyła się w siedzibie Starogardzkiej Telewizji Kablowej ! Cóż mamy takie fajne obiektywne media wiedzą co cenzurować ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ucho Wpada od czasu do czasu

|
Wysłany: 03-04-2004, 19:37 Temat postu: |
|
|
| Panie Tadeuszu niech Pan śmiało wymieni jakie jeszcze media Pan zapraszał i kto odmówił przybycia. Nie będę kupował tych gazet, jak Platforma Badziewie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 06-04-2004, 20:26 Temat postu: Przerwane Milczenie Strzyżonych Owiec ! |
|
|
W dniu dzisiejszym w SCK o godzinie 17-tej spotkali się przedstawiciele skarżących się na działalność Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w Starogrdzie Gd.
Oczywiście ani Pan Starosta Sławomir Neumann (lider powiatowy Platformy Obywatleskiej ) ani Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego Pan Roman Preising pomimo zaproszeń nie przybyli . Nasza kablówka nie przybyła za to przybyła ekipa Telewizji Gdańsk która kręciła nie tylko na sali ale i w plenerzez
Z naszych mediów Pan Bogdan Kruszona _zastrzegał się ,że prywatnie i Marek Olżyński - służbowo ! .
Może byliśmy też pilnie obserwowani a może tylko zbieg okoliczność ,że wobec jednego z uczestników spotkania Pana K. w drodze powrotnej do domu dwaj osiłkowie usiłowali zastosować swoistą perswazję ! Pan K. o całym zdarzeniu powiadomił Policję !
Jest to pierwsze spotkanie ludzi pokrzywdzonych ale nie ostatnie i Klub RRPS Rodzina zamierza kolejne takie spotkania organizować !
My przerwaliśmy tę Kociewską Omertę - Zmowę Milczenia - Nas Wybrali Ludzie którym zamierzamy i będziemy służyć !
Tadeusz P.
P.s Lokalne Media dostały zakaz publikacji czegokolwiek na temat działania KRRPS Rodzina bo uderza to w układy jaki panują nie tylko w powiecie ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 06-04-2004, 20:29 Temat postu: HOJNOŚĆ kAPITUŁY |
|
|
Nagrody Starosty za 2002r. w dziedzinie Kultury
Kapituła pod przewodnictwem Starosty Sławomira Neumanna ( Platforma Obywatelska) dla kultury za 2002r. przyznała tylko 2 wyróżnienia w tym jedno Starogardzkiej Kablówce. Pikanterii dodaje fakt ,że w skład kilkuosobowej kapituły wchodził m.in Pan Dominik Rebelka pracownik Kablówki a nagrodę przyznaną przez męża - czyli Radiomagnetofon CFD –S400L o wartości 500 zł W DNIU 1-04-2003 odebrała żona - przemiła Pani Grażyna Rebelka .
Starostwo w wrześniu 2003 sponsorowało również wyjazd ekipy kablówki na huczną ”Polagrę” do Poznania .
Nie dziwiłem się zatem ,że Pani Grażyna Rebelka nie była zainteresowana ani tematem skarg na pracę Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego ani ,żeby takie spotkanie odbyło się w siedzibie kablówki . Nie dziwią też relacje z obrad Sesji Rady Powiatu
A nuż każą oddać radiomagnetofon !
Na żadną wystawną ucztę też już nie zaproszą !
Pozdrawiam Ekipę Starogardzkiej Kablówki - Tak Trzymać ( z władzą) ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 07-04-2004, 15:09 Temat postu: |
|
|
| Pobili Kruszonkę? chyba za to że robi do du... gazetę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 07-04-2004, 16:44 Temat postu: |
|
|
| ale jaja |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kruszona Gość
|
Wysłany: 07-04-2004, 17:12 Temat postu: |
|
|
| "Rodzina" Ty masz urojenia,omamy i zmazy nocne.Byłem prywatnie bo o zebraniu dowiedziałem się z plotek.Bywam oficjalnie tylko tam gdzie zaproszą i nie obrażają tytułu którym kieruje.Mnie nikt nigdy w życiu nic nie kazał i nie bedzie kazał co mam robić.Gazetę robię do dupy bo 6.500 czytelników którzy ją regularnie co tudzień kupują , po przeczytaniu podciera nią sobie zwieracz odbytu.Ty mały człowieczku mnie nikt nie zaczepiał po tym zebraniu a gdyby tak było to wierz mi,że jeden z nas by nie żył wiec nie mógłby pójść z płaczem na policję.Co Ci Panie Tadku Pepliński chodzi po głowie.Co Ty wypowiadasz i wypisujesz za bzdury. Zapytaj się w końcu sam siebie czemu Cię media lokalne omijają jak pies jeża.Przecież nie ze strachu przed władzą .Chłopie ja się nie bałem czerwonych kmerów, Głucha a teraz miałbym się bać nieudaczników? Opanuj się. Po prostu idź do lekarza bo tracisz równowagę psychiczną Piszę to z życzliwości a nie z przekory.Szkoda bo wierzę że chcesz dobrze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 07-04-2004, 18:52 Temat postu: Panie Kruszona |
|
|
Szanowny Panie Kruszona !
Nie był Pan jedynym uczestnikiem tego spotkania o Nazwisku zaczynającym się na K . Zdarzenie opisywane przezemnie rzeczywiście miało miejsce i byłby to zapewne ciekawy materiał na artykuł . Jeżeli rzeczywiście jest Pan zainteresowany i nie boi się Pan opisania sprawy to podam Panu numer telefonu do tego Pana . Nie ma się zatem co obrażać ale czegoś ja tu nie rozumiem to Media trzeba zapraszać ! Przeciez informacja o spotkaniu była podana w Internecie do publicznej wiadomości na portalu który jak wiem regularnie Pan Czytuje .
Jak widać jednak ludzie mi ufają a co do lolanych mediów to wielokrotnie wyrządzili mojej rodzinie tyle krzywd ale cóż są to tylko ludzie z ich słabostkami i układami oraz układzikami do których ja nie pasuję !
Nie będę komentował wulgaryzmów bo i po co ale nie przystoją one do człowieka tak kulturalnego i subtelnego , za którego zawsze Pana uważałem i nadal chciałbym uważać !
Pozdrawiam mimo wszystko !
Tadeusz Pepliński |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kupa Gość
|
Wysłany: 07-04-2004, 19:28 Temat postu: |
|
|
Brawo panie Pepliski dał pan tak w du... Kruszonie, że aż zwieracze w tyłku poszły.
przyznaję rację jest pan o poziom inteligentniejszy niz p. Kruszona redak. naczel. Gazety kociewskiej.
dlaczego media lokalne opluwaja rodzinę bo rządzi nimi obsraj uczestnik spotkania pan K. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ucho2 Gość
|
Wysłany: 07-04-2004, 19:46 Temat postu: niedokazuj, panie K. niedokazuj |
|
|
Pan K. nawet do tyłka gazety nie robi, bo papier "zwieracze" brudzi. Panie K. KRRPS Rodzinie nie zależy by Pan cokolwiek pisał. Pisz se Pan o swoich zwieraczach.
Jedna rada jak pan juz to robi to tylko z wazeliną, bo inaczej boli. Oby tylko przez to władza nie zamęczyła Pana. Bo szkodaby było producenta papieru toaletowego w mieście. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ucho Gość
|
Wysłany: 07-04-2004, 20:23 Temat postu: |
|
|
| Ucho 2 dobrze dowaliłeś Kruszonie tak jak bym to ja chciał napisać.Popieram cię moje drugie ucho. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 07-04-2004, 23:11 Temat postu: A u nas w Obłasti ! |
|
|
Na wesoło !
Towariszcz Rukowodziciel zapedział mi dziś w Pat –folwarku ( 6-04-2004 ok. 14,35 znowu się urwał z Reatownikowi ) ,że nadal zbiera na mnie haki ! Oj uderzy mnie na Kukiełko - Pat-trzyku , że aż wióry polecą . Niedość ,że 20 cia lat temu kradłem ,żwir do budowy swojego wigwamu , to jeszcze wykorzystywałem stanowisko służbowe municypalnego strażnickiego . Ma żelazne dowody ! Gratuluje ! Wreszcie , ktoś ma żelazne dowody i ujawni tę przestępczą działalność tego gada ze Zlewa .
Aha ! Zapomniałem uprzejmie informuje Towarzysza , że betonu też do swojej budy używałem mam jeszcze mieszarkę , którą wykorzystując stanowisko służbowe uchroniłem przed pocięciem zakupując jako złom użytkowy .
Widać u Towariszcza Rukowodiciela ,że po tym jak musiał biegać za bryczką latem w Lesławowie coś pękło ! Miał i tak chłop szczeście ,że to nie było wieczorem bo balangujące we francuskim , towarzystwo mogłoby go pomylić z koniem i zaprząc do dyszla ! Ma do mojej osoby awersje ,że zamieściłem to w sieci . A mi wówczas było naprawdę wstyd i żal w jaki sposób potraktowano Towariszcza Rukowodziciela
Uchwały mu Kasztelan uchyla z semsem też nie może się rozbrykać chciałoby się jakąś książczynę wydać a u taki jakiś ”przechrzta” którego nie można kupić ani zastraszyć im do Gumna wlazł i szczególnie tym z Pat- formy na łapki patrzy ! A tyle dobra się marnuje . Zniszczyć Gada ! Opluć !
Pat-folwark kupuje 6 Bałtyków jest co piatnica 6 kuponów na Gumno popularus ! Włóczących się po korytarzach pat-folwarku za ciężkie mamony Ci rozmnożyło się jak mrówków w roku ! Co jeden nowo przyjęty to bardziej niekompetentny co nawet własnego protokołu nie potrafi wyjaśnić jak dzisiaj jeden z partyjnych powiatowych notabeli ale za to wiadomej opcji ! Nawet już sekretary patfolwarczne mają własne sekretary !
Ostatnio znowu jakiegoś tam przyjęli .
Teraz jeździli załatwiać prostą rzecz w dwóch do Hanysów ! Spece ! Dla promowania Hanyskiej kultury w Skórczu sciągnęli .............górali bo to jak ”górnik” na ”G” i wyszło jedno gó...no ale za jaką kasę ! Niedługo będą jeździć w trzech . Czy jak w starym kawale –jeden umie czytać drugi pisać a trzeci gardło oliwić !
Towarzyszu Rukowodziciel uprzejmie jeszcze na siebie donoszę ,że jak byłem mały waliłem w pieluchy i to mocno już wówczas śmierdziało ! Może i to wyniuchali te niezweryfikowane kumple od tych służb wiadomych na Kukiełko Pat _ Teatrzyku będzie Sensacyja !
Na każdego znajdą haką jak da się kase ! A swoje lokalne komunikatory ,swoje napiszą co już mi zapedział rukowodziciel . dostaną podwójna dola !~
A niech se piszą co chcą . Ludzie i tak swoje wiedzą |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ucho2 Gość
|
Wysłany: 08-04-2004, 15:24 Temat postu: |
|
|
| Lokalny zwieracz pan K. znowu wypuścił w obieg papier toaletowy. aż wstyd, że tak poważne firmy zamieszczają tam reklamę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|