Witaj w Wirtualne Kociewie [Allegro.pl - odwiedzaj nas codziennie!]
REGION: O Kociewiu  Starogard  plan miasta  Bobowo  Osiek  Gmina Skórcz  Miasto Skórcz  Lubichowo  Smętowo  Zblewo  Tczew  Świecie  turystyka  artyści   INFORMACJE: katalog stron www  ogłoszenia  adresy i telefony  noclegi  szkoły KOMUNIKACJA: PKS  MZK i PKP  ROZRYWKA: czat  forum  sms  gry online  dowcipy  wirtualne kartki  PORTAL: Strona główna  reklama   księga gości  ankiety  kontakt z redakcją 
  Szukaj  
Strona główna   Pliki   Twoje konto   Dodaj niusa   Najlepsza 10   FAQ   Forum dyskusyjne   Poczta   
   Zaloguj / załóż konto Strona glowna portalu   Imieniny: Urbana i Grzegorza    
Wirtualnego Kociewia :: Zobacz temat - Problemy z ł±czami
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problemy z ł±czami

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Co mnie gryzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jarek
Administrator
Administrator

PostWysłany: 24-09-2003, 04:53    Temat postu: Problemy z łączami Odpowiedz z cytatem

Ale dzień;cały dzień ściągam duży plik za pomocą gg i cały czas drżę czy oby zaraz mi się znowu komputer nie zawiesi. Nawet teraz delikatnie stukam na klawisze, wstrzymując oddech.
Ach, te sprzęty;coś nie tak wczoraj miałem reinstalcję, wróciłem do windowa 98,
a komputer jeszcze częściej się zawiesza;dziwne;
Dzisiaj chciałem tego grata wyrzucić przez okno, (ale boję się zabiję niewinnego przechodnia). Iść do paki przez komputer? Bez przesady;
A Wy jak się łączycie z Wirtualnym Kociewiem? icon_wink.gif icon_confused.gif icon_surprised.gif
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gość
Gość

PostWysłany: 24-09-2003, 06:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Muszisz mieć troche kasy, że stać Cię na więcej niż jeden system legalny - skoro mówisz że wróciłeś do Win 98. Chyba że masz nielegalnie - to nie za mądre jest pisanie na forum o takich żeczach - bo nie tylko przechodzień będzie miał teoretycznie przechlapane icon_smile.gif

Powodzenia w ściąganiu - polecam program FlashGate - ułatwia ściąganie plików z netu.
Powrót do góry
oneman
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 24-09-2003, 08:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciężka sprawa z tym łaczeniem z internetem w naszym kraju . Telekomuchy chcą nadal za dużo za Neostradę i nie stać mnie żeby wpiąć się do sieci z domu . W pracy mam od niedawna fajne łącze od telekomuchów DSL 512kbps. Dobre łącze ale drogie , za drogie żeby stosować je w domu.
Czytałem gdzieś że od maja 2004 , gdy wejdą na rynek zachodni dostawcy energii to będą mieli w ofercie nawet 1 mb stałkę za friko icon_biggrin.gif Tylko kwestia rezygnacji z usług Energii S.A.
Było by miło ... No nie ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
krystof
Gość

PostWysłany: 24-09-2003, 12:09    Temat postu: ŁĄCZE Odpowiedz z cytatem

nAPISZ WIĘCEJ. tO TYLKO PRZEPISUJESZ SIĘ DO INNEGO ODBIORCY I WYSTARCZY?
Powrót do góry
oneman
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 24-09-2003, 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wchodzi na rynek dystrybutor Energii z ofertą identyczną jak oferta Energi S.A. i żeby zachęcić klientów do zmiany dostawcy oferuje dodatkowo łącze stałe za free !! . co to za różnica komu płace za prąd jak nie płacąc więcej mam speedowe łącze .

Wiem że w Polsce są już próby przesyłania danych po kablu elektrycznym ale nie wszędzie da sie zastosować takie rozwiązanie . Problemem są stare stacje transformatorowe , które są cały czas wymieniane .

Nie wiem jak z technicznego punktu widzenia wygląda instalacja takiego łacza ale rozwiązanie jest czadowe .

W Stanach telekomunikacja opiera się na kablu światłowodowym i każdy budynek do którego biegnie linia telefoniczna, ma w standardzie łącze 1 mbps czy jego właściciel chce czy nie ...
Powrót do góry
Jarek
Administrator
Administrator

PostWysłany: 02-10-2003, 05:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak Wy łączycie się z netem? Ja mam stałe łącze z ZIP -u.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gość

PostWysłany: 03-10-2003, 09:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisz coś więcej o tym łączu ? Ile płacisz ? Jakie to jest łącze czy po kablu czy bezprzewodowe ? Czy potrzebna jest linia telefoniczna ? No wiesz takie tam ...
Powrót do góry
oneman
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 18-02-2004, 13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stałka w prądzie to w naszym kraju niewypał !!
Nawet głupi licznik nie pozwoli na przesłanie nawet 1 bajta danych .
Zostaniemy przy wiatrówkach (łączach radiowych ) do czasu aż
Tele-komuchy przeistoczą się w Tele (a -komuchy pójdą do piachu albo na emeryturę - 2000 zeta do łapy za opierdzielanie się przez całe życie)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Co mnie gryzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: