Wysłany: 03-04-2004, 09:45 Temat postu: Rejterada VIP-A
Rejterada VIP-A
Pan mgr Wiesław Brzoskowski Przewodniczący Rady Powiatu Starogardzkiego na wieść o wezwanym patrolu Straży Miejskiej szybko w dniu 02-04-2004 ok. godz. 11,15 zrejterował swoją Hondą Civic o numerach składających się z ”4444” z trawnika sprzed Starostwa w Starogardzie Gd. . Na odchodnym wyraźnie puściły mu nerwy ! Zdążył obrzucić mnie stekiem słów , których nie będę przytaczał a które świadczą tylko o kulturze osobistej Naszego Przewodniczącego Rady Powiatu . Miał rację ! Jak taki prostak i cham , zwykły radny jak ja , śmiałem powiadomić ”Municypalnych” o wykroczeniu – o niszczeniu zieleni - JE Przewodniczącego- lidera Powiatowego Platformy Obywatelskiej a w szczególności Dyrektora Szkoły w Skarszewach mającego świecić przykładem dla swoich uczniów !
Cóż nie zawsze kultura osobista i dobre obyczaje towarzyszą wyższemu wykształceniu.
Pozostaje jeszcze jedno pytanie ? Co Pan przewodniczący robił w Starostwie i czy za ten czas pobierze wynagrodzenie z racji swojej pracy ?
A może zbierał materiały do kolejnej książki historycznej , której nakład wraz z prawami autorskimi , być może zostanie zasponsorowany przez Starostwo ! Jak informują mnie starostowe i skarszewskie wiewióry książka ma mieć tytuł ”Skąd pochodził żwir na budowę 19 lat temu domu Peplińskiego ” Jest to tym bardziej uprawdopodobnione ,że Pan Przewodniczący z zawodu mgr historii , mnie już o to osobiście pytał i zapewniał ,że prowadzi dalsze prace badawcze ! Odpowiedziałem mu zgodnie z prawdą – że , ze ............ żwirowni z głównym składnikiem krzemem !
Panie T.P .Coś sie Panu pomerdało w głowiena na prima aprilis.Wynika z tego, ze Pana dom jest najdroższy na swiecie bo zbudowany w zdecydowanej wiekszosci z pierwiastka krzemu używanego do budowy tranzystorów.Kiedyś jechałem ze Skarszew przez Zblewo do Kalisk i znajomy pokazywał mi Pana dom. Jest on z piasku czyli luźnej osadowej skały okruchowej którego głównym składnikiem jest kwarc.W kwarcu owszem jest krzem.Więcej krzemu natomiast jest w pisku moczowym którego złogi leżą w kielichach miedniczek nerwowych.Coś mi sie wydaje,że na prima aprilis głowa u Pana zajęła miejsce pęcherza moczowego.Cha cha.Trzeba pisac to o czym sie wie a nie to pisać co się chce!
Panie P. Pan jedyny na świecie masz pobudowany dom z czystego kwarcu.
A gdzie podziałeś gliniany,iły,margle,korund,kaolinity,fosforany,siarczany np anhydryt, kalcyty i wapienie , a o związkach kompleksowych już nie wspomnę.Panie P.Pana chemia jest na poziomie słabego ucznia który na chemii w 7 klasie spał.Panu się ciągle wydaje ,że Pan coś wie. Pan nie rozumie , że nie tylko z chemii jest Pan dyletantem.
Wysłany: 05-04-2004, 09:39 Temat postu: Panie Ucho
Jednoznacznie wyjaśniłem ,że kwarc jest minerałem którego jest utworzony jako związek pierwistka jakim jest krzem . Skoro Pan tego nie rozumie to trudno ale nawet osła nauczyli tańczyć ale widać niektórzy są jeszcze bardziej tępi.
Wysłany: 07-04-2004, 23:13 Temat postu: A u nas w obłastii
Na wesoło !
Towariszcz Rukowodziciel zapedział mi dziś w Pat –folwarku ( 6-04-2004 ok. 14,35 znowu się urwał z Reatownikowi ) ,że nadal zbiera na mnie haki ! Oj uderzy mnie na Kukiełko - Pat-trzyku , że aż wióry polecą . Niedość ,że 20 cia lat temu kradłem ,żwir do budowy swojego wigwamu , to jeszcze wykorzystywałem stanowisko służbowe municypalnego strażnickiego . Ma żelazne dowody ! Gratuluje ! Wreszcie , ktoś ma żelazne dowody i ujawni tę przestępczą działalność tego gada ze Zlewa .
Aha ! Zapomniałem uprzejmie informuje Towarzysza , że betonu też do swojej budy używałem mam jeszcze mieszarkę , którą wykorzystując stanowisko służbowe uchroniłem przed pocięciem zakupując jako złom użytkowy .
Widać u Towariszcza Rukowodiciela ,że po tym jak musiał biegać za bryczką latem w Lesławowie coś pękło ! Miał i tak chłop szczeście ,że to nie było wieczorem bo balangujące we francuskim , towarzystwo mogłoby go pomylić z koniem i zaprząc do dyszla ! Ma do mojej osoby awersje ,że zamieściłem to w sieci . A mi wówczas było naprawdę wstyd i żal w jaki sposób potraktowano Towariszcza Rukowodziciela
Uchwały mu Kasztelan uchyla z semsem też nie może się rozbrykać chciałoby się jakąś książczynę wydać a u taki jakiś ”przechrzta” którego nie można kupić ani zastraszyć im do Gumna wlazł i szczególnie tym z Pat- formy na łapki patrzy ! A tyle dobra się marnuje . Zniszczyć Gada ! Opluć !
Pat-folwark kupuje 6 Bałtyków jest co piatnica 6 kuponów na Gumno popularus ! Włóczących się po korytarzach pat-folwarku za ciężkie mamony Ci rozmnożyło się jak mrówków w roku ! Co jeden nowo przyjęty to bardziej niekompetentny co nawet własnego protokołu nie potrafi wyjaśnić jak dzisiaj jeden z partyjnych powiatowych notabeli ale za to wiadomej opcji ! Nawet już sekretary patfolwarczne mają własne sekretary !
Ostatnio znowu jakiegoś tam przyjęli .
Teraz jeździli załatwiać prostą rzecz w dwóch do Hanysów ! Spece ! Dla promowania Hanyskiej kultury w Skórczu sciągnęli .............górali bo to jak ”górnik” na ”G” i wyszło jedno gó...no ale za jaką kasę ! Niedługo będą jeździć w trzech . Czy jak w starym kawale –jeden umie czytać drugi pisać a trzeci gardło oliwić !
Towarzyszu Rukowodziciel uprzejmie jeszcze na siebie donoszę ,że jak byłem mały waliłem w pieluchy i to mocno już wówczas śmierdziało ! Może i to wyniuchali te niezweryfikowane kumple od tych służb wiadomych na Kukiełko Pat _ Teatrzyku będzie Sensacyja !
Na każdego znajdą haką jak da się kase ! A swoje lokalne komunikatory ,swoje napiszą co już mi zapedział rukowodziciel . dostaną podwójna dola !~
A niech se piszą co chcą . Ludzie i tak swoje wiedzą
Trochę więcej umiaru. Prosze nie nazywać zwyklych złodziei VIP-ami. Toż to zwykła zlodziejska szumowina, która na przemianach chce sie obłowić. VIP- to ktoś z klasa wykształceniem i na swoim miejscu. Cham i burak nigdy nie bedzie vip-em nawet jak weźmie w leasing mercedesa kupi sobie teczkę i czarny płaszcz bo staje sie jedynie chamem w mercedesie.