Witaj w Wirtualne Kociewie [Allegro.pl - odwiedzaj nas codziennie!]
REGION: O Kociewiu  Starogard  plan miasta  Bobowo  Osiek  Gmina Skórcz  Miasto Skórcz  Lubichowo  Smętowo  Zblewo  Tczew  Świecie  turystyka  artyści   INFORMACJE: katalog stron www  ogłoszenia  adresy i telefony  noclegi  szkoły KOMUNIKACJA: PKS  MZK i PKP  ROZRYWKA: czat  forum  sms  gry online  dowcipy  wirtualne kartki  PORTAL: Strona główna  reklama   księga gości  ankiety  kontakt z redakcją 
  Szukaj  
Strona główna   Pliki   Twoje konto   Dodaj niusa   Najlepsza 10   FAQ   Forum dyskusyjne   Poczta   
   Zaloguj / załóż konto Strona glowna portalu   Imieniny: Urbana i Grzegorza    
Wirtualnego Kociewia :: Zobacz temat - Nowa Kociewska -
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nowa Kociewska -
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Wszystkie tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: 19-02-2004, 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JEŻELI POWSTAŁ TAKI JUZ TEMAT JAK "NOWA KOCIEWSKA" TO TRZEBA W NIM ROZMAWIAĆ WŁAŚNIE O NIEJ. NAWET JEŻELI JEST TO TWARDA WYMIANA ZDAŃ. DAJMY SIĘ WYPOWIEDZIEĆ KAŻDEJ ZE STRON. Z TEGO CO WIEM TO WSZYSTKO CO BYŁO TU WCZESNIEJ NAPISANE BYŁO PRAWDA WIEC USUWAJĄC TO EWIDENTNIE MAMY DOCZYNIENIA Z CENZURĄ PRASOWĄ, INTERENETOWĄ. TEMAT BARDZO CIEKAWY BO ZROBIONO TYLE SZUMU WOKÓŁ TEJ GAZETY ŻE TRZEBA W KOŃCU POZNAĆ CAŁĄ PRAWDĘ A NIE JA UKRYWAĆ. TO ZE MIELIŚMY DO CZYNIENIA Z TWARDYMI SŁOWAMI WOBEC WALCZAKA TO TYLKO I WYŁĄCZNIE JEGO WŁASNA ZASŁUGA. WIĘC PRZOSZĘ WAS BARDZO POZWÓLCIE NA DYSKUSJĘ NA TYM FORUM ABY SPOŁECZEŃSTWO MOGŁO W KOŃCU WIEDZIEĆ CO SIĘ TAK NAPRAWDĘ STAŁO Z "NOWĄ KOCIEWSKĄ"
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 19-02-2004, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałbym poznać odpowiedź na pytanie "Z jakiego powodu usunięto niektóre posty na forum". Czy jest to tylko zwyłe wyrzucenie tego? Czy moze ktoś boi się w tym mieście tego typu wypowiedzi? Tym bardziej nie powinni się tego bać Pan Majewski i Legawski bo poznają przez to rzeczywistość jaka miała miejsce w konkurencji.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
oneman
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 19-02-2004, 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widziałeś trzeci3 ? nowa legitymacja członkowska sie ujawniła !
Dyskusja nie plega na skakaniu do gardła Gościu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Gość

PostWysłany: 19-02-2004, 13:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem o co wszystkim chodzi. Powstała NOWA KOCIEWSKA,duży hałas,zainteresowanie wielu ludzi i nadszedł czas kiedy przestała istnieć. Więc co tu dużo mówić o tym była i jej nie ma!!! Wina na pewno tkwi po obu stronach bo nikt nie jest bez winy, zawsze tak było i będzie. Dlatego należy przestać patrzeć w przeszłość i zacząć patrzeć w przyszłość.
Powrót do góry
oneman
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 19-02-2004, 14:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Walczak jest jaki jest (może go Wiśniewski zaprosi do drugiej edycji swojego kabaretu) jednym się to nie podoba innym wręcz odwrotnie . Są ludzie którzy nie darzą go sympatią jak ludzie których on nie lubi . Nikt mu nie zabroni kogoś lubić czy nie lubić. Padają tu zarzuty że to wina tego czy tamtego , że Kociewska padła , ale to chyba wina czytelników ... bo nie czytali tej gazety . Moja rada dla wrogów Walczaka - nie czytajcie go i tyle . Prasę tez dotyczą zasady wolnego rynku . Czytasz Kociewską , Kociewiaka , Fakt czy Newsweek (fffuuuuuj) to przyczyniasz się do ich sukcesu w postaci sprzedaży , profitów z reklamy i satysfakcji redaktora naczelnego . Forum nie jest dobrum miejscem do walki . Poczekajcie na jakąś galę bokserską , chętnie przyjdę popatrzeć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Gość

PostWysłany: 19-02-2004, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli ktoś lubi czytać artykuły pana Walczaka to niech czyta.Polska to kraj wolny. Zastanawia mnie fakt czy ludzie czytają jego gazety bo lubią czy może się go boją,zresztą jak większość polityków w naszym mieście. Nasuwa więc mi się pytanie kim on tak na prawde jest skoro tyle ludzi się go boi. Chłopaka, który ma zaledwie 25 lat. Można porównać go do Hitlera, który poprzez swoją umijętność nad panowaniem ludzkimi umysłami władał całą Europą. Tak samo Walczak włada naszym powiatem i nikt mu nic nie robi.Tylko jak długo???To jest pytanie na które nie mam odpowiedzi,tak samo jak większość ludzi.Dobra rada: LUDZIE ZMÓWCIE SIĘ I WYWALCIE GO W KOŃCU PÓKI NIE JEST JESZCZE ZA PÓŹNO!!!!
Powrót do góry
szczyll
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 19-02-2004, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze Majewsky że wyciołeś te obrażające ciebie i Walaczaka posty gościa, który nie ma pojecia o dyskusji i na dodatek nie potrafi się podpisać nawet jakąś ksywką która by go odróżniala od innego gościa. Zresztą może jemu właśnie o to chodziło żeby udawać pod jednym pseudo kilka osob. A ty gość zamknij no wiesz co, bo można dykutować na temat przyczyn upadku gazety, ale nie szukać od razu winnych i nazywać ich po imieniu. Mało to upada? I nie zawsze ten kto upada jest winny, a po prostu popelnia błędy (rozumiesz gościu? to proste: błąd niekoniecznie jest winą). Legawsky i Majewsky to zdaje się ci ktorzy robili tu gazetę od kilkunastu lat, a Majewsky ma jeszcze w dodatku ten portal! No to wykazali klasę że nie kpią sobie z Walczaka który upadł po jak wynika z postów krótkim istnieniu na rynku. I niech Majewsky ciebie gościu jątrzący wycina bo z falszem trzeba walczyć jak z gnidami we wlosach. A tak na marginesie gościuto skąd mam wywalić tego Walczka? Gdzie on jest? Co on takiego robi że go sie niby wszyscy boją i że go porównujesz do Hitlera? Poryrwało cie juz całkiem faszysto jeden?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Do Szczyla
Gość

PostWysłany: 19-02-2004, 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Autor postu z 19-02 z godz 17.40 nie ma nic wspólnego z innymi gośćmi.Wpisałem te informację bo tyle głupstw czytam na temat Tomka Walczaka i Nowej Kociewskiej ze aż litość bierze nad poziomem dyskutantów.Chodzi mi o to by raz na zawsze Tomkowi dać spokój.Niech robi swoje i na pewno nikt z mojego środowiska mu nie przeszkadza i nie bedzie przeszkadzał.Forum jest otwarte i można sie wpisywać bez logowania.Szkoda.Wtedy byś Szczylu nie kojarzył wszystkich gości z jednym i tym samym gościem.Ja wchodziłem ostatnio jako dupek I.Co nic nie zmienia bo to jest moje ostatnie wejście na forum.Pod dupkim I zalogował się Bogdan Kruszona. Z kretyńskimi wypowiedziami innych ;gosci;nie miałem i nie mam nic wspólnego.Przed ksywką Dupek I zalogowałem sie jako Opluj a przed Oplujem Pierdzimaczka z Bączka.Widzisz człowieczku ja mam odwagaę się zmaterializować.Zawsze byłem rozpoznawalny.Nie każ icon_rolleyes.gif dy to taki zwykły rybi chuj jak ty. icon_lol.gif
Powrót do góry
Antek
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 19-02-2004, 22:02    Temat postu: Jesteś tylko mały i nic więcej Odpowiedz z cytatem

No mały parchaty chłopcze teraz będę wiedział komu wyklepać wystruganym kijaszkiem pukiel. Będę się na Ciebie mały przerośnięty pryszczu czajił niedaleko od szosy. Twój wywiad z muzykantem to jedna duża wazelina, w ogóle ta twoja gazeta jest jakaś mierna i bezpłciowa. Przemądrzały to jesteś tylko tu na forum pokaż że maż jaja i zacznij pisać coś do rzeczy w twojej gazecie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gość

PostWysłany: 25-02-2004, 16:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na 100% o Walczaku piszą: Kruszona, Majewski, Olżyński
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 25-02-2004, 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Majewski z Walczakiem są siebie warci. Sprzyjają lewicy!
Powrót do góry
trzeci3
Administrator
Administrator

PostWysłany: 25-02-2004, 20:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zamykamy tę dyskusję, bo Gościowi się poryrało w pisakownicy mózgowej. Trochę szkoda, gdyż dzisiaj (w środę) Gazeta Kociewska podaje zaskakujące informacje, z których wynika, że Nowa Kociewska nie była zarejestrowana w Sądzie Okręgowym w Gdańsku. Aż nie chce się wierzyć, tym bardziej, że Nowa... miała ISSN, czyli numer nadany przez Bibliotekę Narodową. Dla niesiedzących w temacie wyjaśniam - jeżeli ktoś chce założyć nowy tytył prasowy, składa wniosek w Sądzie Okręgowym (najbliżej w Gdańsku). Stamtąd ów wniosek wędruje do Biblioteki Narodowej w Warszawie, gdzie zaproponowany tytuł jest sprawdzany pod kątem, czy nie ma takiego samego, czy nie ma bardzo podobnego, tam też pouczają, że tytuł nie może przypominać i nawiązywać - również krojem liter - do istniejącego na danym rynku. Jeżeli z tytułem wszystko gra, to otrzymuje on numer ISSN (książa odpowiednio numer ISBN). Tę informację otrzymuje Sąd Okręgowy i wydaje odpowiedni papier. Od tego momentu można rozpoczynać rozmowy z kolporterami - RUCH i KOLPORTER u nas - na temat dystrybucji tytułu przez ich sieci. Jeżeli tytuł Nowa Kociewska nie był zarejestrowany w Sądzie Okręgowym w Gdańsku, a miał ISSN, to pozostają dwie możliwości - albo był zarejestrowany w innym sądzie, albo - w co aż się nie chce wierzyć - numer ISSN był fikcyjny. Siema
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gość

PostWysłany: 25-02-2004, 21:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tytuł NOWA KOCIEWSKA miał ISSN całkowicie legalny. Sam byłem w Warszawie go rejestrować. Mam pismo na którym czrno na białym wynika że ten numer przyznany jest6 na ten własnie tytuł. Owszem to co mówi konkurencja toczy się wobec mnie postepowanie o wydawanie tytułu to prawda. Ale mogę wszystkich zapewnić. Ten tytuł byl wydawany całkowicie legalnie i wybrnę jakoś z tego problemu. Tytuł ten nie ma nic wspolnego z Gazetą Kociewską bo juz sama nazwa wskazuje że jest to coś nowego a czcionka znacznie rózni się od logo Gazety Kociewskiej. Czy to przestepstwo?

Pozdrawiam wszystkich piszących głupoty o NOWEJ KOCIEWSKIEJ ale jednoczesnie im dziekuję.

Krzysztof Radomski
Wydawca "NOWA KOCIEWSKA"
Powrót do góry
Antek
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 25-02-2004, 21:17    Temat postu: Nowa Odpowiedz z cytatem

Życzę powodzenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jarek
Administrator
Administrator

PostWysłany: 25-02-2004, 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś tu się mija z prawdą, bo w Kociewskiej BK napisał coś odwrotnego. Panie Krzysztofie dziękuję z wyjaśniene.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Wszystkie tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: