| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
szczyll Wpada od czasu do czasu

|
Wysłany: 09-05-2004, 14:35 Temat postu: |
|
|
Panie przyszły prezydencie Ucho ale pan jesteś mądry człowiek, na wszystko masz pan receptę (szkoda że z tej recepty nie korzystają nasze władyki!). Zastosowałem się do pana porad medycznych i od razu oleum żem do łba dostał i ogarnęła mój mułowaty czerep jasność niesamowita, zuepłnie jakby w mózgu wybuchła mi hypernowa w okresie megapromocji! I ujrzałem mój przyszły powiat w niesamowitej harmonii ze światem zewnętrznym. Otóż w tej jasności pomrocznej wymyśliłem PBPdOW sp. z.o.o (Powiatowe Biuro Podróży dla Osób Wybranych z dopiskiem z o.o., bo mam nadzieję, że trochę akcyjek jako przyszły prezydent pan też będzie chciał. Trzeba tylko kupić w Briko cały drut i siatkę ogrodzeniową, żeby odgrodzić teren powiatu i koniecznie wprowadzić paszporty kociewskie. Nie będzie nam żadna Unia pluć w mordę i likwidować paszporty. Wyjazdy z powiatu będą mieli tylko uprzywilejowani no i ci, co zapłacą nam wziątkę w naszym powiatowym biurze turystycznym. Precz z bezpaszporciem! Jaki sens ma wyjazd za granicę bez paszportu? A my sami jako megaprezesi biura najeździmy się jako osoby uprzywilejowane ze specpaszportami do miast i państw zaprzyjaźnionych: do Kaliningradu, do Odessy, a może do Moskwy. To jest nasz właściwy wektor rowojowy panie prezydencie, a nie jakaś Bruksela. Odezwę się panie prezydencie po drugiej kuracji, bo teraz panie przyszły prezydencie dostałem wzdęcia z zadęcia. Hi! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marych Kociewiak

|
Wysłany: 09-05-2004, 17:05 Temat postu: marych |
|
|
| szczylu faktycznie cierpisz na zadencie do niedawna wchodziłeś wszystkim analfabetom do ........ a teraz nagle stałęś się zwolenikiem nowoczesności? Ciekawe w której to gazecie podali taki skrót myślowy Jak zostać europejczykiem ? pewnie w Przyjaciółce!. Zostaw tą swoją "madrość" dla dotyczasowych układów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szczyll Wpada od czasu do czasu

|
Wysłany: 09-05-2004, 17:26 Temat postu: |
|
|
SKARGA. Szanowny Panie Przyszły Prezydencie Ucho. Przeczytałem post tego Marycha i nic z niego nie zrozumiałem. Pomyślałem więc że albo człowiek pisze jakieś nielogiczności albo z mojego łba oleum juz uszło, tak mocno wezbrane po zaleconej mi przez Jaśnie Pana kuracji. Jak będę starostą to tego Marycha namierzę i bedzie pełnił rolę muchołapa w najgorszej spelunie w gminie Smętowo. Hi! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marych Kociewiak

|
Wysłany: 09-05-2004, 18:04 Temat postu: marych |
|
|
| szczylu ojeju to ty nigdy nie miałeś. To co do okoła to wdużej mierze twoja zasługa. Jasne że kazdy ćwok wprost ordanicznie nie toleruje inaczej myślących a już takich co to niechcąbyć do niego podobni to nienawidzą , bo ich ciemnota jest bardziej widoczna. Bez szacunku marych |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ucho Wpada od czasu do czasu

|
Wysłany: 11-05-2004, 20:37 Temat postu: |
|
|
| Szczylo-Marych. Ja jako przyszły prezydent idę w kierunku koncepcji zarzadzania miastem. Dlatego proszę odejdzcie Panowie od intelektualnie pustych przebiegów waszych muzgownic i proszę o zaopinioeanie mojego nowego pomysłu na pozyskiwanie pieniędzy dla miasta i likwidowaniem bezrobocia. Po pierwsze: założę loterię w każdej rodzinie.Taki totolotek.To bedzie decyzją Rady Miasta OBOWIĄZKOWE.W KAżDEJ RODZINIE BEDZIE zapieczętowana skrbonka i każdy z członków rodziny co tydzien musi zagrać za 10 zł.Bedą z tego dwie kożyści.Każdy z członków rodziny będzie miał pracę biurową,koncepcyjną i co miesiąc będzie musiał do Urzedu oddawać sprawozdanie.Skarbnik miasta raz w miesiącu będzie jeździć na rowerze i zbierać to co w skarbonce.Za te pieniądze zorganizuję prace interwencyjne i za darmo będą przy tej pracy zatrudnieni wszyscy ci co w totolotka przegrają.Dla sprawiedliwości tylko 6 trafnych będziemy zaliczać jako wygraną.Do tych prac interwencyjnych miasto mu da jedynie łopatę i grabie.Farbe do malowania trawników we własnym zakresie. I to będzie mój intelektualnyi organizacyjny wkład do Unii. Ito na tyle.Proszę o opinię i komentarz do mojej koncepcji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marych Kociewiak

|
Wysłany: 12-05-2004, 04:33 Temat postu: marych |
|
|
| Panie ucho przykro mi ale ten wariant "loteryjny" jest właśnie ćwiczony. Nie jest Pan niestety jego protoplastą. Ba powiedziałbym nawet że obecnie praktykowany wariant jest bardziej wymyślny od Pańskiego. Mam oczywiście na myśli władze powiatowe i samorządowe. Loteria trwa na kazdym szczeblu a fanty biorą wszyscy. Loteria jest na przetargi, umorzenia podatków, zgdy urbanistyki, geodezji,ewidencja pojazdów, loteryjnie również wyłania się niezbędne dane dla skarbników do sprawozdań itd. Najważniejsze jest chyba to że mądrzy mieszkańcy powiatu i miasta w drodze loterii wyłaniają radnych i całąresztę tzw. władzy. W tym zakresie nasza loteria jest niedoprzebicia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|