Witaj w Wirtualne Kociewie [Allegro.pl - odwiedzaj nas codziennie!]
REGION: O Kociewiu  Starogard  plan miasta  Bobowo  Osiek  Gmina Skórcz  Miasto Skórcz  Lubichowo  Smętowo  Zblewo  Tczew  Świecie  turystyka  artyści   INFORMACJE: katalog stron www  ogłoszenia  adresy i telefony  noclegi  szkoły KOMUNIKACJA: PKS  MZK i PKP  ROZRYWKA: czat  forum  sms  gry online  dowcipy  wirtualne kartki  PORTAL: Strona główna  reklama   księga gości  ankiety  kontakt z redakcją 
  Szukaj  
Strona główna   Pliki   Twoje konto   Dodaj niusa   Najlepsza 10   FAQ   Forum dyskusyjne   Poczta   
   Zaloguj / załóż konto Strona glowna portalu   Imieniny: Joanny i Zuzanny    
Wirtualnego Kociewia :: Zobacz temat - Czy Gazetę Kociewską wykupili Niemcy ?
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy Gazetę Kociewską wykupili Niemcy ?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Wszystkie tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KRRPS
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 08-01-2004, 23:51    Temat postu: Czy Gazetę Kociewską wykupili Niemcy ? Odpowiedz z cytatem

Od wyborców otrzymuję sygnały e-meil ,że Gazeta Kociewska została przejęta przez niemiecki koncern prasowy . Czy ktoś wie coś na ten temat ?
Pozdrawiam
Tadeusz Peplinski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
oneman
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 09-01-2004, 18:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To chyba jakaś bzdura ...

Dni Gazety Kociewskiej są już policzone . Zostało ich bardzo mało
Ale jak ktoś zatrudnia amatorów którzy ne wiedzą o czym p[isać i piszą o sobie tak jak np "artyneo" to trudno się dziwić że nikt tego nie czyta
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Krzywonos
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 10-01-2004, 13:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

icon_eek.gif Tak powstaje FAKT Tadeusza Peplińskiego. Otóż od wyborców otrzymuje on sygnały od wyborców, że Gazeta Kociewska została przejęta przez niemiecki koncern prasowy. Ratuje Pana tylko ten znak zapytania na końcu. Myślałem, że pisze Pan tutaj to co pan wie, a nie że publicznie zapuszcza Pan żurawia, by się dopiero dowiedzieć. Ale i tak pisząc to pytanie (?) sprawia pan, że w świat pójdzie plotka typu: Gazetę Kociewska" kupili Niemcy. A teraz ja zapytam Pana: Czy ma Pan coś przeciwko temu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
trzeci3
Administrator
Administrator

PostWysłany: 10-01-2004, 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie kupili... Pozdrówka dla Tadzia i rodziny od Trzeciego3 w N.R. Tadzio, tylko mi teraz hurtem nie wewalaj interpelacji pliz. Niech ta dyskusja się toczy na różne tematy według mojego wyobrażenia świata, ok? icon_rolleyes.gif
Powrót do góry
KRRPS
Kociewiak
Kociewiak

PostWysłany: 10-01-2004, 20:51    Temat postu: Tadeusz -publikuje Ci treść Meila któy otrzymałem w 07-01-2 Odpowiedz z cytatem

Panie Tadeuszu ważna informacja do wykorzystania wydawnictwo wydające Gazetę Kociewską przejęte zostało przez niemieckie wydawnictwo wydające Dziennik Bałtycki. Informacja pochodzi z Sądu Okręgowego. Proszę to sprawdzić.
pozdrawiam

Może jednak sprawdzimy czy polega to na prawdzie ?
Może sie okazać że nowa ,że jedynie Nowa Gazeta Kociewska sponsorowana przez pewne osoby publiczne nie została jeszcze wykupiona przez jakiś zagraniczny koncern prasowy ?[/i]
Powrót do góry
dryte grupe Deutsch
Gość

PostWysłany: 15-01-2004, 23:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wystarczy zadzwonić 7754505 i się zapytać.Może jak się przedstawisz to Ci odpowiedzą i będziesz miał informację z pierwej ręki a nie z przez siebie tworzonych plotek.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 16-01-2004, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A olżyńskiego wykupili kosmici od Głucha i Kurkowskiego
Powrót do góry
Marek Olżyński
Gość

PostWysłany: 16-01-2004, 12:34    Temat postu: kosmici z gazety kociewskiej Odpowiedz z cytatem

Mogę robić co mi się podoba w moim portalu. A tak na marginesie gazeta kociewska już bankrutuje i po części przejęła ją prasa bałtycka.
Powrót do góry
Krzywonos
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 16-01-2004, 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

icon_mad.gif Ludzie, kręcicie się wokół własnego zadka. Czy wy nie macie innych tematów, tylko dyskutować na temat co kociewska to a tamto? Jakie to prowincjonalne żeby media ciągle o mediach. Media są od opisywania innych zjawisk, a nie napadania czy opluwania siebie. A już podawanie informacji zupełnie niesprawdzonych świadczy o jakimś skrzywieniu. Na przykład cytuję 1/ - "gazeta kociewska juz bakrutuje". Bzdura - gazeta kociewska nie jest jakąś firmą samą w sobie i jako tytuł nie zbankrutuje, chyba że przydarzy się to jej wydawcy. 2/ "po części przejęła ją prasa bałtycka". I znowu bzdura - skąd gościu o tym wiesz i co to to znaczy "po części"? Trochę logiki człowieku. Zastanów się, jak o czymś tutaj napiszesz. Albo "moge robić co mi się podoba w moim portalu". Otóż dzban też myślał, dopóki wode nosił. Mówiąc bez przenośni - nie możesz, ale jeszcze o tym nie wiesz. Poza tym człowieku jak masz jakiś portal, to co tutaj robisz? Idź i rób tam co chcesz. icon_evil.gif
Powrót do góry
Jarek
Administrator
Administrator

PostWysłany: 16-01-2004, 17:16    Temat postu: Re: kosmici z gazety kociewskiej Odpowiedz z cytatem

"Marek Olżyński"]Mogę robić co mi się podoba w moim portalu.
Portalu? icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Gość

PostWysłany: 16-01-2004, 17:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzywonosku wejdz sobie na Platformę Kociewską tam jest chyba ciekawiej i nie ma takiej cenzury jak tu.
Powrót do góry
Krzywonos
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 17-01-2004, 12:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Gościu za zaproszenie, ale tam jakoś nie mogę niczego wpisać. Poza tym tutaj mi całkiem dobrze. icon_lol.gif Jeszcze nikt mnie nie wycinał, chociaż co prawda raz jakiś blacharz proponowal mi sklepać nos. Wracając do tematu - GazKoc na pewno nie została kupiona przez wydawców Dziennika Bałtyckiego. Inna sprawa że coraz więcej gazet przechodzi w ręce kapitału obcego albo ten obcy kapital zakłada u nas nowe tytuły. Ostatnio furorę robi FAKT. Przebił na starcie GazWyb i jest zdaje sie nr 1 w dziennikach. Ale trudno mieć pretensję do obcych wydawców, że zakładają tu swoje dzienniki. Jeżeli to zjawisko się komuś nie podoba, to po prostu niech nie kupuje. Jeżeli ludzie kupują ten FAKT stadnie, to znaczy że w pełni akceptują takie właśnie gazety. Nie można winić wydawcy za to co robi odbiorca. Podobnie nie można na przykład winić Amerykanów za to że oglądamy ich filmy albo właścicieli hipermarketów za to że w nich kupujemy. Gazeta jest towarem - mimo wszystko. Ale temat jest chyba do rozwinięcia. icon_eek.gif
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 20-01-2004, 22:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest Nowa Kociewska. Mają problemy ale będzie ok. maja lepszą jakość. tak tzrymać. Słyszałem wiele na temat wydawcó, tyle plotek. No tak ale jeśli komuś się w tym kraju udaje to trzeba go zniszczyć.
Słyszałem o ślubie wydawców. Życzę im wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, obtyście byli szczęśliwi zarówno w zyciu zawodowym jak i osobistym.
Nie przejmujcie się. Róbcie swoje.

Pozdrawiam.
Wasz przyjaciel ze Starostwa Powiatowego
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 21-01-2004, 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Racja ,racja niech żyje Nowa Kociewska i Platforma w końcu coś innego ! Mamy dość już czytania tych wszystkich lukrowanych laurek i przeslodzonych artykułów ,wywiadów i reportaży o miescie (pisanych pod dyktando wiadomych osób) w Kociewiaku i Gazecie Kociewskiej !
Powrót do góry
Krzywonos
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 21-01-2004, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gościu to co tutaj robisz? Idź sobie. A wy administratorzy (jest was trzech?) czemu puszczacie chłamowate wypowiedzi, kiedy zaczyna się jakaś ciekawa dyskusja? icon_evil.gif
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Wszystkie tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: