| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jarek Administrator

|
Wysłany: 24-09-2003, 04:53 Temat postu: Problemy z łączami |
|
|
Ale dzień;cały dzień ściągam duży plik za pomocą gg i cały czas drżę czy oby zaraz mi się znowu komputer nie zawiesi. Nawet teraz delikatnie stukam na klawisze, wstrzymując oddech.
Ach, te sprzęty;coś nie tak wczoraj miałem reinstalcję, wróciłem do windowa 98,
a komputer jeszcze częściej się zawiesza;dziwne;
Dzisiaj chciałem tego grata wyrzucić przez okno, (ale boję się zabiję niewinnego przechodnia). Iść do paki przez komputer? Bez przesady;
A Wy jak się łączycie z Wirtualnym Kociewiem?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość Gość
|
Wysłany: 24-09-2003, 06:20 Temat postu: |
|
|
Muszisz mieć troche kasy, że stać Cię na więcej niż jeden system legalny - skoro mówisz że wróciłeś do Win 98. Chyba że masz nielegalnie - to nie za mądre jest pisanie na forum o takich żeczach - bo nie tylko przechodzień będzie miał teoretycznie przechlapane
Powodzenia w ściąganiu - polecam program FlashGate - ułatwia ściąganie plików z netu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
oneman Kociewiak

|
Wysłany: 24-09-2003, 08:57 Temat postu: |
|
|
Ciężka sprawa z tym łaczeniem z internetem w naszym kraju . Telekomuchy chcą nadal za dużo za Neostradę i nie stać mnie żeby wpiąć się do sieci z domu . W pracy mam od niedawna fajne łącze od telekomuchów DSL 512kbps. Dobre łącze ale drogie , za drogie żeby stosować je w domu.
Czytałem gdzieś że od maja 2004 , gdy wejdą na rynek zachodni dostawcy energii to będą mieli w ofercie nawet 1 mb stałkę za friko Tylko kwestia rezygnacji z usług Energii S.A.
Było by miło ... No nie ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krystof Gość
|
Wysłany: 24-09-2003, 12:09 Temat postu: ŁĄCZE |
|
|
| nAPISZ WIĘCEJ. tO TYLKO PRZEPISUJESZ SIĘ DO INNEGO ODBIORCY I WYSTARCZY? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
oneman Kociewiak

|
Wysłany: 24-09-2003, 12:44 Temat postu: |
|
|
Wchodzi na rynek dystrybutor Energii z ofertą identyczną jak oferta Energi S.A. i żeby zachęcić klientów do zmiany dostawcy oferuje dodatkowo łącze stałe za free !! . co to za różnica komu płace za prąd jak nie płacąc więcej mam speedowe łącze .
Wiem że w Polsce są już próby przesyłania danych po kablu elektrycznym ale nie wszędzie da sie zastosować takie rozwiązanie . Problemem są stare stacje transformatorowe , które są cały czas wymieniane .
Nie wiem jak z technicznego punktu widzenia wygląda instalacja takiego łacza ale rozwiązanie jest czadowe .
W Stanach telekomunikacja opiera się na kablu światłowodowym i każdy budynek do którego biegnie linia telefoniczna, ma w standardzie łącze 1 mbps czy jego właściciel chce czy nie ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarek Administrator

|
Wysłany: 02-10-2003, 05:37 Temat postu: |
|
|
| A jak Wy łączycie się z netem? Ja mam stałe łącze z ZIP -u. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 03-10-2003, 09:22 Temat postu: |
|
|
| Napisz coś więcej o tym łączu ? Ile płacisz ? Jakie to jest łącze czy po kablu czy bezprzewodowe ? Czy potrzebna jest linia telefoniczna ? No wiesz takie tam ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
oneman Kociewiak

|
Wysłany: 18-02-2004, 13:35 Temat postu: |
|
|
Stałka w prądzie to w naszym kraju niewypał !!
Nawet głupi licznik nie pozwoli na przesłanie nawet 1 bajta danych .
Zostaniemy przy wiatrówkach (łączach radiowych ) do czasu aż
Tele-komuchy przeistoczą się w Tele (a -komuchy pójdą do piachu albo na emeryturę - 2000 zeta do łapy za opierdzielanie się przez całe życie) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|