Witaj w Wirtualne Kociewie [Allegro.pl - odwiedzaj nas codziennie!]
REGION: O Kociewiu  Starogard  plan miasta  Bobowo  Osiek  Gmina Skórcz  Miasto Skórcz  Lubichowo  Smętowo  Zblewo  Tczew  Świecie  turystyka  artyści   INFORMACJE: katalog stron www  ogłoszenia  adresy i telefony  noclegi  szkoły KOMUNIKACJA: PKS  MZK i PKP  ROZRYWKA: czat  forum  sms  gry online  dowcipy  wirtualne kartki  PORTAL: Strona główna  reklama   księga gości  ankiety  kontakt z redakcją 
  Szukaj  
Strona główna   Pliki   Twoje konto   Dodaj niusa   Najlepsza 10   FAQ   Forum dyskusyjne   Poczta   
   Zaloguj / załóż konto Strona glowna portalu   Imieniny: Joanny i Zuzanny    
Wirtualnego Kociewia :: Zobacz temat - Bende starogardzkim prezydętem
 PomocPomoc   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bende starogardzkim prezydętem
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Wszystkie tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 09-04-2004, 19:40    Temat postu: Bende starogardzkim prezydętem Odpowiedz z cytatem

Mam małom maturę.Gram na mendolinie.Zapiszę sie na kurs odlewników zorganizowany przez PUP.Jak dostane cyrograf czyli cyrtyfikat to bende startował na prezydenta Starogardu. Mam wszystkie cechy potrzebne do prezydentowania. Lubie wypić, no i tak dalej.Głowa u mnie jest tenga i od myslenia nieraz mnie boli.Mam pomysłów dużo ale najważniejszy to program wyborczy.Napisałem go na podstawie programu TV.Lubie bajki dlatego bende robił jak Ali Baba i 40 bandytów.Ja bende Ali co w ch...ja wali a moje radne bendzie ich 20 razy wda i kazden bendzie do zastompienia jak jeden wyjedzie do Kaliningradu albo do Dupolc. W ten sposób ciongle bendzie komplet moich i mnie nie zdejmnom. U mnie w użendzie bendzie zawsze szwedzki stuł i biedni bendom mogli zjeść co z niego spadnie na ziemnie.A to co na stole zje moja i radnych rodzina.To na razie tyle. Drugi punkt mojego programu jutro.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczyll
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 09-04-2004, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

icon_lol.gif Czy kolega że tak powiem smali cholewy do starogardzkiej prezydentury? Bo jak tak, to jesteśmy już obydwa. Kolega zostaniesz prezydentem a ja starostą i będziemy sobie rządzić (może nawet w kolacji). Ile kolega ma lat i ile wzrostu, bo poniżej 180 cm według najnowszych badań CEBOS-u takie knapy nie mają szans. Głuch nie ma szans bo to już krasnoludek, Milewski też nie bo sprzyziemniał i na pewno ma już mniej niz 180 cm, Karbowski maleje circa 2 cm na kadencję, a więc też ma pewnie mniej niż 180. Ja mam 193 i jak mówią badania przy takim wzroście mam duże szanse na starostę. Do tego skończe w roku wyborów politologię. Hi!
Powrót do góry
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 11-04-2004, 19:45    Temat postu: Ucho na prezydenta Starogardu Odpowiedz z cytatem

Ja Prezydent ucho ogłaszam mój program na bezrobocie.Po pierwsze zadnych zwolnień z Użendu.Wszyscy użendnicy bendom losować stanowiska w uzendzie.Kto jakie wylosuje na tego benc.Czyli tak jak było ino bardziej sprawiedliwie.Nie wazne kto co umie robić.Wylosuje naczelnika stanowisko kierowca prezydenta to bendzie naczelnikiem.Palacz wice prezydentem a pijak kierowcom.Jedynie prezydent bendzie musiał grać na bałałajce a nie na flecie.Kto po losowaniu bendzie chcial awansować bendzie się musiał nauczyć grać na czymkolwiek.Po puł roku bendzie użendnicza orkiestra grać koniom w cyrku Zalewski i na 1 maja i w pohodzie.Losowanie stanowisk bendzie we eszystkich podmiotach gospodarczych podległych podemnie.Starwik,Starkom itd.A o stanowiska w OSiR i SCK bendzie powszechne losowanie w mniescie dla tych co ukończylio tak jak ja małom mature.W ten sposób jak w totolotku kazdy bendzie mukł żondzic i trochę nakraść na czas jak nie bendzie miał roboty.I to jest sprawiedliwe.
Powrót do góry
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 12-04-2004, 16:46    Temat postu: Ucho na prezydenta Odpowiedz z cytatem

Muj program zdrowotny. W naszych ZOZACH nie bendzie kolejek do lekarzy.Lekarze bendom przyjmować tylko nowych chorych i wydawać diagnozę.Ci nowi chorzy dostaną telefon zaufania przy prezydencie i bendzie nim Tadeusz Pepliński. Muj zaufany bendzie mniał telefony chorych na różne choroby. Nowy chory na żezonczke lub pułpaścia dostanie telefon od mojego zaufanego z osobom o tej samech chorobie ino w trzecim stadium wyleczenia lub agonii.I ten nowy chory bendzie informowany jak ma się leczyć od tego co już z choroby prawie wyszedł lub co umiera.Nie ma nic leprzego jak so pogadają chory z chorym.I to jest muj program naprawczy w naszym mnieście i on bendzie w całym kraju ale z czasem. I to na tyle co do reformy słuzby zdrowia.Czy muj kolega przyszły Starosta ma lepszy program to się okaże.
Powrót do góry
szczyll
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 13-04-2004, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Myli się szanowny kolega prezydent elekt Ucho, że nasze programy są sprzeczne. Wręcz przeciwnie, trybią jak najbardziej kompatybilnie. Mój program na zwalczanie bezrobocia w powiecie też opiera się na fundamentach rozrywkowo-ludowych. Kolega proponuje w mieście zespół muzyczny i karuzelę stanowisk połączoną z totolotkiem. Ja w swoim programie idę dalej. W każdym urzędzie gminy powołam urzędniczy zespół popkociewski z elementami muzyki gospel z wójtami jako kapelmistrzami na czele. Powiat potnę ścieżkami rowerowymi wzdłuż, wszerz, w poprzek, na opak i na wspak, a nawet i do góry. Zalesię cały powiat aż po bramy Starogrodu. I wprowadzę zakaz poruszania się samochodami. Przejazd będzie możliwy tylko jeepami i harleyami za odpłatnością (bilety za ojro będzie sprzedawało cwajfikołkom i innnym obcym starostwo i tylko to będzie robiło). Każdy wójt zostanie wodzem, a jego biurwy skwo. Otoczę każdą gminę z osobna murem i nazwę - na przykład Kaliska to będą Komancze, Zblewo Apacze, Bobowo Czerwone Stopy, Osiek Irokezi. Zrobię z Kociewia Dziki Zachód, żeby przyciągnąć turystów z całego świata i kasować, kasować, kasować. Męska ludność tubylcza zacznie stawiać na terenie swoich plemion wigwamy agroturystyczne, jeździć na koniach bez siodeł, malować w barwy wojenne swoje munie i jodłować po indiańsku. Uruchomi się też jeden parowoz z wagonikiem ze Smętowa do Ocypla, żeby Indyjanie mieli na kogo napadać, a blade twarze turystyczne z zachodu do kogo strzelać z jednorurek. Kobiety kociewskie z nagimi piersima będą sprzedawać przy ścieżkach rowerowych moniak, kukurydzę, jagodzinę, chleb ze smalcem i etopiryne. Napici ludowi artyści natomiast kociewsko-indiańskie ptaszki, fajki pokoju i inne wyroby z gliny (może któremuś uda się wyrobić nawet garnek!). W każdej wiosce pobuduję saloony z wahadłowymi drzwiami. Przed nimi nierentowni czerownoskórzy rolnicy, zwolnieni z zalesionej roli będą pić wodę ognistą. W środku blade twarze będą piły piwo z Biedronki, whiski ze świeżej dostawy z Kalinigradu (dzięki tak z trudem wypracowanym kontaktom przyjaźnianym obecnej ekipy będą ją przywozić codziennie dyliżansem). Blade twarze będą grały w ruletkę i czekały na kolejkę do burdel mamy. Zalesię powiat, stworzę 1000 wiosek agroturystycznych, 1000 saloonów, 1000 bialych kanionów, 1000 wysp dziewiczych. Miejsca pracy znajdą szamani, filozofowie, kixbokserzy, strzelcy wyborowi, hodowcy indyków i strusi, mądrzy, fajtłapy a nawet idioci. Szczegółowo ten program rozwinę przed wyborami, a może i wcześniej, bo staram się obecnie o prawo w ramach szkoleń PUPy przeszkolenia białych murzynów na kociewskich indian. UWAGA. Poszukuję do koncepcji szeryfa federalnego. Może być ze Zblewa. Hi! icon_razz.gif
Powrót do góry
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 16-04-2004, 21:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie kandydacie na Starostę.Trzeba sięspotkac tajnie w komplecie by dograć sprawy kadrowe by sobie nie podbierać kandydatuf na tajnego wspułpracownika,szeryfa,lub przewodniczacego tajnej policji.Pan mi tutaj się wtranca i podbiera mi zaufaną postać z firmy Patrol Rodzina ze Zblewa.A to jusz jest beszczelność.Jak bende prezydentem to bende mniał doborowom kadre użendnikuf.Liste spożondzi mnie wysoko opłacany tajny inwigilator szef Patrol Rodzina.Warunkiem wstempnym kandydatuf bendzie zaświatczenie o co najmniej dwuh pszekrentach od Patrol Rodziny.Moje hasło do rekrutacji kadr bżmni-im wienkszy przekrentas tym lepszy fahowiec.Prosze chentnych do roboty w moim użendzie o nadsyłanie CV na adres mojego agenta.F.B.D.D.M Rodzina.I to jest muj program.
Powrót do góry
KRRPS_RODZINA_L_T_Peplins
Kociewiaczek
Kociewiaczek

PostWysłany: 16-04-2004, 22:55    Temat postu: Kandydaom pod rozfage Odpowiedz z cytatem

Daja Wam darmową Radę. Tszepa zasząć od tyh co maja nie mniej niż dziasiąć przekrętów ! A moich zakopanych dyskach takich co niemiara wystarczy na wszystkie urządy!
Powrót do góry
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 17-04-2004, 22:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja przyszła prawa renka zacznij ujawniać przyszłych naszych kierowników resortów bo mnie podbierze Starosta który tesz ma na ciebie hrabke.Za pierwsze trzy naswiska dostaniesz czystą podwyszke 45% na łyckend.
Powrót do góry
KRRPS_RODZINA_L_T_Peplins
Kociewiaczek
Kociewiaczek

PostWysłany: 18-04-2004, 15:55    Temat postu: Widziałeś ty kwadratofe slonce ! Odpowiedz z cytatem

nie pisze sie renka tylko ranka wiecej mnie dawali i ich olałem
Powrót do góry
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 19-04-2004, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak co się pisze to wiem bo wczoraj uzupełnilem swoje wykształcenie.Po prostu kupiłem sobie doktorat z politologii na targu i jestem teraz wykształcony lepiej od mojego kolegi przyszłego starosty, który dopiero dojeżdza rowerem na wieczorowe studium poltologiczne.Dzisiaj ogłaszam mój regulamin dla urzędników.
1/ Każdy urzędnik będzie musiał nosić w kieszeniach trochę kadzidła i przed lunchem przed moim gabinetem troche pokadzić.Kadzenie się skończy jak trompkarz odtąbi odtrąbionego.
2/W drugiej kieszeni musi nosić mydło bo wchodzenie bez mydła bardzo boli
3/W butonierce areozol do ust by przy całowaniu mnie w d...e zawsze było czuć świezym oddechem
4/Przy wchodzeniu do mojego gabinetu musi przybierać pozycję kolankowo-łokciową.Ochraniacze na kolana i łokcie pobierze za pokwitowaniem od Pani naczelnik z wydziału spraw społecznych.Koszt nakolanników i ochraniaczy łokci bedzie potrącony gdy pozycja kolankowo-łokciowa będzie niestarannie przyjmowana.c.d.n
Powrót do góry
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 23-04-2004, 21:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie przyszły Starosto. Widzę ,że Pan za mną nie nadanża.Ja za Panem zawsze zdanżam.Przychodzę do domu włanczam kompiuter i zaczynam zakanszać kaszankę.Gdy już przyjmnę futer i jezdem najadły to puszczam bonki bym mógł swobodnie myśleć o mojej przyszłości.Jak nie puszczam bonków to mnie kiszki naciskają na przysatkę mózgową i głupio myślę z destrukcją,obstrukcją z którą szybko biegam na kibel i zawsze zdanżam podnieść w czas klapę.Na kiblu najczęściej wymyślam swoje maksymy np:nie każda obstukcja jest destrukcją. Albo:kupa radnych miejskich to też ładna kupa.Albo ostatnio co mi wpadło do głowy jako szyld nad wejściem do urzędu:Każdy petent to natrent.Albo hasło nad wejściem do mojego biura:Rusz swoje odłogi i najpierw wytrzeyj nogi.Albo przed moim biurkiem na ziemi :W tym miejsscu stanie twoje pytanie.Albo pod koniec wizyty petenta:Czuje tu swont paszła mi tu kanalia wont.Albo po załatwieniu sprawy pozytywnie dostaje pismo z treścią:Sprawa jest tyle warta ile weźmie w kopercie na odchodne moja sekretarka Marta. Albo :w przerwie obiadowej tyle zahulam na ile pozwoli mnie Ula no itd.Im wiecej siedzę na kiblu tym więcej mam pomysłów.Dlatego kibel w moim Urzędzie bedzie z marmurowej materii. icon_lol.gif icon_cry.gif icon_idea.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif icon_evil.gif icon_mad.gif icon_eek.gif icon_biggrin.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_razz.gif icon_twisted.gif
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 27-04-2004, 19:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_twisted.gif Panie Prezydencie. Biję się w pierś. Nie nadążam. Na dodatek kiedy czytam ideowe zremby pana programu, myli mi się ortografia. Nie wiem czy napisać zremby, czy zręby. Pomimo że odbieram staranne wykształcenie na politolgii. Nowatorstwo Pana ortografii mi się udziela. A dlaczego nie nadążam? Bo jestem z natury mułowaty. Już w podstawowce jeszcze nie zdążyłem otworzyć ust, a słyszałem: siadaj głąbie, dwuja (dwója?). Generalnie jestem opóźniony w rozwoju o kilka lat świetlnych w stosunku do rzeczywistego wieku. Czasami jak mnie o coś zapytają powiem aaaaaaa, a oni już mówią beeee... baaaaaaran. Jestem mułowaty, ale to jest właśnie Panie Prezydencie moja zaleta, bo czy wyobraża Pan sobie innego Polityka? icon_question.gif
Powrót do góry
szczyll
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 28-04-2004, 07:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wysłany: 27-04-2004, 19:21 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Panie Prezydencie. Biję się w pierś. Nie nadążam. Na dodatek kiedy czytam ideowe zremby pana programu, myli mi się ortografia. Nie wiem czy napisać zremby, czy zręby. Pomimo że odbieram staranne wykształcenie na politolgii. Nowatorstwo Pana ortografii mi się udziela. A dlaczego nie nadążam? Bo jestem z natury mułowaty. Już w podstawowce jeszcze nie zdążyłem otworzyć ust, a słyszałem: siadaj głąbie, dwuja (dwója?). Generalnie jestem opóźniony w rozwoju o kilka lat świetlnych w stosunku do rzeczywistego wieku. Czasami jak mnie o coś zapytają powiem aaaaaaa, a oni już mówią beeee... baaaaaaran. Jestem mułowaty, ale to jest właśnie Panie Prezydencie moja zaleta, bo czy wyobraża Pan sobie innego Polityka?
Powrót do góry
krrps_rodzina
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 01-05-2004, 11:23    Temat postu: Drobnemu złodziejszkowi publicznego szmalu ! Odpowiedz z cytatem

Przed chwila włąśnie przyczytałem o swej tragicznej śmierci w dniu wczotrajszym . Być może tylko na takie makabryczne żarty już Was tylko moi kochani przyjaciele o swędzących łapkach po publiczny szmal stać.
Pewnie który wczoraj za mocno zabalangował na jakimś szwedzkim stole za publiczne pieniądze !
Rozczaruje niektórych ale własnoręczniie piszę ten tekst dnia 01-05-2004 w samo południe ale nie za grobu .
Pozdrawiam moich adwersarzy.
Tadeusz Pepliński
P/s mam 50 lat i od póltora roku nie jestem juz w Samoobronie !
Pełnie znacznie bardziej odpowiedzialną funkcję bo Wiceprzewodniczącego Rady Krajowej Polskiego Bloku Ludowego
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
ucho
Wpada od czasu do czasu
Wpada od czasu do czasu

PostWysłany: 08-05-2004, 19:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie przyszły starosto Szczyllu. Jak pan taki mułowaty to podczas kampanii wyborczej łyknij sobie troche lecetyny.Wymyj głowę szarym mydłem "Jeleń" by mieć jasność umysłu. Grzbiet wytrzep perzowym wiechciem i piety wyszoruj pumeksem.To cię odmuli.Od tej pory możemy tworzyć tandem antynojmannowy i antykarbusiowy.Panie przyszły Starosto mam pomysł jak unicestwić opozycję. Pan przegra swoje procesy z opozycją ja przegram swoje i to da nam podstawę do opodatkowania Pan swoich indian w powiecie a ja ciurów w mieście.I tu nasze znowu na wierzchu!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualnego Kociewia Strona Główna -> Wszystkie tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: