| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
KRRPS Kociewiak

|
Wysłany: 14-02-2004, 21:47 Temat postu: Gangsterzy Ponadpowiatowi |
|
|
Gansterzy – Ponadpowiatowi ?
W dniu 29-01-2004 po .godz. 19-tej na ulicy Grunwaldzkiej w Starogardzie Gd. rozegrały się sceny niczym z Gangsterskiego filmu .
Pod budynek nr 8 podjechał z piskiem opon znany eks-kulturysta przywożąc swoim fordem scorpio czterech ”zakrapiorów” . Niczym synowie Sienkiewiczowskiego - Kemlicza - spuścili niezłe manto lokatorom jednego z mieszkań w tym budynku . Szczególnie dostało się czternastolatkowi . Chodziło o jakieś hantle . Eks-kulturysta i powiatowy polityk powinien znać procedury jak postępować w takich wypadkach . Prawo zabrania samosądów i używania gróźb karalnych . To były milicjant i policjant .! Na odchodnym rzucił ,że wrócą tu za dwa dni . Pokrzywdzeni dodają ,że mówił coś jeszcze o lesie .O zdarzeniu zawiadomili Policję , która w tej sprawie wszczęła śledztwo !
W dniu 13-02-2004 przed godziną 10-tą do Redakcji Dziennika Bałtyckiego w Starogardzie Gd.wtargnął inicjator najazdu . Był rozindyczony na dziennikarkę Basię ,że zamierza opublikować artykuł na ten temat ! Krzyczał, walił pięściami w biurko , targał krzesłem i gdyby nie reakcja kolegów dziennikarzy nie wiadomo jak by się to spotkanie dla Basi skończyło !
Tego samego dnia ok. godziny 18-tej do Redakcji weszli dwaj kumple --- uczestnicy zdarzenia z Grunwaldzkiej - szukając Basieńki ! Spotkać wieczorem takich w ciemnym kącie, raczej do przyjemności nie należy !
Tadeusz P. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 15-02-2004, 14:51 Temat postu: |
|
|
| I wcięło |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 15-02-2004, 14:58 Temat postu: |
|
|
| Gościu czy to znaczy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KRRPS Kociewiak

|
Wysłany: 15-02-2004, 15:04 Temat postu: Panie Jarku ! |
|
|
| Panie Jarku ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 15-02-2004, 15:33 Temat postu: |
|
|
| Jak to sie stało, |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gość Gość
|
Wysłany: 15-02-2004, 17:57 Temat postu: |
|
|
| hihih i znowu gadanina gubi sens wpisu. Tu chodzinie o to, kto wpisuje, tylko co się stało. a stało się to, że TEN ZAKAPIOR TO RADNY POWIATOWY, ON NAS REPREZENTUJE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KRRPS Kociewiak

|
Wysłany: 15-02-2004, 22:23 Temat postu: Panie Tadeuszu Majewski -Trzeci |
|
|
Panie Trzeci – Tadeuszu Majewski – Z całym szacunkiem dla Pana !
Czy dlatego wycina Pan niektóre posty ,że dotyczy to ”wyczynów” działacza i polityka piastującego mandat z ramienia Stowarzyszenia Kociewskiego – którego Pan przecież też jest aktywnym działaczem nawet jak wyczytałem członkiem Rady Programowej . ( zdążyłem skopiować tekst ”Prawdy ” nadany ok. godziny 18,35 ) cyt:
Trzeci wyciął
To co napisał Pepliński jest prawdą - są świadkowie tego zdarzenia jak Wróbel wtargnął do Dziennika. Niestety, kierownictwo Dziennika wstrzymało artykuł o wyczynach Wróbla, którymi już zainteresowała się Prokuratura. Jak sprawdziłem wstrzymanie publikacji nie jest przypadkowe i spowodował to jeden z pracowników oddziału DB w Starogardzie Gd.
”Prawda” wcale się nie zapędził , informując internautów , że ktoś z lokalnego kierownictwa Dziennika Bałtyckiego zablokował artykuł Barbary S. na temat zdarzeń z dnia 29-01-2004 ponieważ taka informacja również z innego źródła do mnie dotarła a fakty są takie ,że artykuł się nie ukazał w dniu 14-01-2004 jak również zapewne nie ukaże się w dniu 16-01-2004 w Dzienniku – a może ukaże się w ”Kociewiaku”
Poczekam do środy niedaleko !
Pozdrawiam
Tadeusz P. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KRRPS Kociewiak

|
Wysłany: 15-02-2004, 23:52 Temat postu: Dupekl 1 |
|
|
Czy Dupek 1 wczesniej vel Pierdimączka z Bączka to nie przypadkiem mój przyjaciel K.B. Staraj sie Bodziu masz ważne Stanowisko
Mimo wszystko pozdrwaiam
Tadeusz P. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzeci3 Administrator

|
Wysłany: 16-02-2004, 08:36 Temat postu: |
|
|
Do Tadeusza Peplińskiego. Zakładałem ze Sławomirem Pawelczykiem Stowarzyszenie Kociewskie. Z klubu dyskusyjnego powstałego w redakcji Gazety Kociewskiej przy ul. Gdańskiej z biegiem czasu przed wyborami do III kadencji zamieniło się ono w całkiem sporą siłę polityczną. O początkach SK już się pisze inaczej - rzekomo powstało w Spółdzielczym Domu KUltury. Od czasu, kiedy nazwałem SK "największą kurtyzaną wyborów" w 1998 r. nie pojawiłem się ani razu na zebraniu Rady Programowej. Tak więc jak Pan widzi nie jestem czynnym dzialaczem SK. Po drugie - nie myślę kategoriami grup - że ci są w SK i są bebe, tamci w PO, innni znów w SLD. W każdej grupie są jednostk takie czy siakie. Inna sprawa, że te jednostki mogą położyć z kretesem krystalicznie czyste ugrupowanie. Tak jest - wydaje mi się - w tej chwili z owym SK. Po trzecie - ewentualne wstrzymanie tekstu jest, co oczywiste, wewnętrzną sprawą redakcji i nie należy o tym pisać, dlatego wyciąłem post. Po czwarte... Byłem m.in. współzałożycielem Solidarności, działaczem Komitetu Obywatelskiego, jednym z dwóch członków Unii Polityki Realnej w Starogardzie, jestem członkiem zarzadu Stowarzyszenia Gospel i faktycznie założycielem i biernym członkiem Rady Programowej Stowarzyszenia Kociewskiego. Nie wiem co z tych informacji dla Pana wyniknie i jak pan je sobie przetworzy. Szerzej napiszę o tych moich działaniach spolęcznych w pamiętnikach.
Serdecznie póki co pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marych Kociewiak

|
Wysłany: 16-02-2004, 09:43 Temat postu: marych |
|
|
| patrząc po efektach niema się czym chwalić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PRAWDA Gość
|
Wysłany: 16-02-2004, 11:35 Temat postu: Bogdan W |
|
|
| Tadeusz Majewski jest cenzorem - wycina wiadomosci z forum, bo sie boji, że sprawa Wróbla dotrze do naczelnego Dziennika. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|